Sluit

Wij antwoorden meestal binnen 48 uur!

Frame 2679 Frame 2679

5 lees- en luistertips van onze bikkels

Wat is er heerlijker tijdens je vakantie dan verdwalen in een mooi boek, een nieuwe artiest ontdekken of eindelijk tijd maken voor die interessante podcast? Jij hoeft je niet te vervelen, want we geven je onze lees- en luistertips voor deze zomer.
26 augustus, 2024

Tip van Laura

De Grote Podcastlas

Perfect voor de lange autorit! In de Grote Podcastlas nemen sociaal geografen Hugo, Max en Leon je elke aflevering mee op reis naar een ander land. Ze vertellen je over de geschiedenis, economie, politiek, de mooiste plekjes, de cultuur, muziek én de nationale sport. In een uurtje leer je een land kennen als nooit tevoren. 

Weet je bijvoorbeeld wat het bruto nationaal geluk van Buthan écht inhoudt? Of wat Zanzibar en Oman met elkaar gemeen hebben?

Zet de podcast over je vakantieland aan als voorpret op je vakantie, doe inspiratie op voor volgende vakantiebestemmingen en vergroot op een leuke manier je kennis van de wereld. 

 

Nieuwsbrief tips (1)
Deze podcast is hét geheim achter de onuitputtelijke landenkennis van bikkel Laura

Tip van Laurens

De Beesten - Gijs Wilbrink

De Beesten is de debuutroman van Gijs Wilbrink. Het is een roman over familie en afkomst, stad en platteland, religie en activisme, kunst en punk en motorcross. Het verhaal speelt zich af in de jaren 80/90 in de Achterhoek. Als geboren en getogen oosterling was het voor mij gemakkelijk om me in te leven in het verhaal en kon ik beschreven situaties en personages relateren aan mijn jeugd op het platteland.

Ik koos voor het luisterboek, de uitdrukkingen die soms in dialect werden uitgesproken gaven het boek nog een extra dimensie. 

 

De beesten, Gijs Wilbrink | 9789400408203 | Boeken | bol

Tip van Niels

Electric Callboy

De band Electric Callboy ontdekte ik laatst via de Spotify suggesties. Wees gewaarschuwd, het zal absoluut niet ieders ding zijn. 

Deze Duitse band laat zich misschien nog wel het meest omschrijven als agressieve feel-good muziek van gasten die zichzelf compleet niet serieus nemen. Naast het geschreeuw (waar je van moet houden), heeft het erg catchy elementen. Het zou absoluut niet misstaan op een Eurovisie Songfestival qua gekheid. 

 

Nieuwsbrief tips (3)
Niels als hij tijdens de vrijdagmiddagborrel Electric Callboy opzet

Tip van Daniel

Gratis geld voor iedereen - Rutger Bregman

Het wordt deze zomer natuurlijk een politieke zomer met aan de ene kant de Amerikaanse verkiezingen en aan de andere kant hier in ons kikkerlandje de vuurdoop van Dick Schoof. Met alle politieke ophef en nog meer slecht nieuws kan het soms voelen alsof de wereld op zijn slechtst is. Vervolgens zet je het nieuws weer aan en dan hoor je toch nog iets ergers...

Om je op te fleuren raad ik het boek "Gratis geld voor iedereen" van Rutger Bregman aan. In dit boek prikt Bregman door het gordijn van negatief nieuws en drukt hij je met de neus op de feiten: eigenlijk hebben we het wereldwijd, relatief gezien, nog nooit zo goed gehad. En juist dat welzijn geeft ruimte voor nog meer positieve ideeën die de wereld stukje bij beetje een betere plek kunnen maken.

Een utopie hoeft geen utopie te blijven; het utopische leven is eigenlijk al heel dichtbij. Dat is een motiverende gedachte! Nu… lezen maar! P.S: Het boek heet gratis geld voor iedereen, maar gratis is het boek jammer genoeg niet.

Nieuwsbrief tips (2)
Dat Daniel een hoop positieve energie naar Bikkelhart brengt, blijkt ook weer uit zijn boekentip!

Tip van Luz

Honolulu King - Anne-Gine Goemans

Hierbij een boek voor een warme zomeravond met de ventilator aan, een muziekje op de achtergrond en het liefst ook een stukje spekkoek.

Honolulu King is een verrassend originele roman. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over wraak, liefde, veerkracht en muziek tegen de achtergrond van een vergeten hoofdstuk uit onze geschiedenis.

Het is 2015, Hardy is tachtig jaar oud, hij is voormalig lid van het bandje Honolulu Kings, eigenaar van een Indische toko in Haarlem en sinds kort vrijmetselaar. Hij staat bekend als een rustige en sympathieke man die een grote voorliefde heeft voor Hawaïaanse muziek en Hawaïaanse shirts. Op een dag wordt tegenover de toko een sushirestaurant geopend, waardoor Hardy’s traumatische oorlogsverleden naar boven komt. De zachtaardige Hardy besluit om in de vrijmetselaarsloge zijn gewelddadige geheim op te biechten. De medebroeders staan nu voor een groot dilemma: mogen zij met hun geheimhoudingsplicht een
misdaad verzwijgen?

Honolulu King (ebook), Anne-Gine Goemans | 9789026331602 | Boeken | bol

 

Hoeveel Bikkelhart heb je nodig?

Bikkels zijn er in allerlei soorten en maten. Designers, Marketing Automation- en Conversie Specialisten, Copywriters en Front-end Developers. We zijn afzonderlijk sterk, maar nog krachtiger als je ons combineert. Samen maken we van jouw project een succes.

We antwoorden meestal binnen een werkdag!